© Only

Zo kan jouw jeansjasje je slanker doen lijken

Oversized jeansjasjes zijn weer helemaal in: casual, moeiteloos te stylen en 100% tijdloos. Tegelijkertijd kunnen ze voor extra volume bovenaan zorgen, maar geen paniek: je hoeft je baggy vest niet meteen op te bergen om er slanker uit te zien. Gewoon een kleine aanpassing en alles komt goed.

cityfashion

Voor je meteen terug naar de strak aanspannende jeansvestjes grijpt in de rekken moet je één ding weten: er is een manier om je oversized jeansjas te dragen zonder er zwaarder uit te zien. Je moet er wel twee stijltips goed voor in je oren knopen.

1. Draag op een hoge taille

De eerste manier om je jeansvest figuurcorrigerend te laten werken, is hem dragen op een hoge taille broek of rok. Stop je T-shirt of blouse in een high waist onderstuk en gooi je oversized jas erover. Deze combinatie zorgt ervoor dat je aandacht op je taille wordt gelegd en niet op je buik of schouders.

2. Rol de mouwen op

Een tweede trucje dat werkt, is de mouwen van je jeansvest naar boven schuiven. Zo komen je onderarmen vrij waardoor hier de aandacht op komt. Waarom dit goed is? Je onderarmen zijn de twee smalste delen van je lichaam, ze highlighten zorgt ervoor dat het lijkt alsof heel je lichaam slank gebouwd is.

Verder is het belangrijk nauw aansluitende stuks te combineren met je brede jas. Oversized op oversized is een combinatie die niet werkt. Draag kledij die mooi rond je lichaam past, zoals een skinny (hoge taille) jeans of een kokerrok.