Blogster stopt hond in de wasmachine voor likes: “Ik werd misbegrepen”

Een Argentijnse vrouw ligt onder vuur nadat ze een video op Instagram zette van haar hond die ronddraait in een wasmachine. Het dier werd gefilmd terwijl het wanhopig probeert te ontsnappen uit de trommel, maar tevergeefs met z’n pootjes spartelt. “Zul je echt getraumatiseerd zijn?”, luidde het bijschrift van de intussen verwijderde video op Instagram.

pjv

Tamara Rotman kreeg al snel bakken kritiek van iedereen die de video onder ogen kreeg, en haar en de stunt ongelooflijk dom vonden. Ze werd beschuldigd van dierenmishandeling en talloze mensen eisten dat de Argentijnse zou worden gestraft voor de wrede behandeling van Coco, haar West Highland Terriër.

Niet veel later trok de blogster haar staart in en ze verwijderde snel haar account op Instagram, om haar profiel even later weer open te stellen. De video van haar viervoeter in de wasmachine was intussen verdwenen en vervangen door een fragment van de witte hond die vrolijk in de tuin rondhuppelt.

Rotman beweert nu dat haar stunt “misbegrepen” was en dat Coco slechts enkele minuten in zijn benarde situatie zat. Ze beklemtoonde ook dat ze de wasmachine nooit echt had aangelegd terwijl de hond erin zat. “Ik heb een hond die Coco heet, die ik enorm graag zie”, schreef ze nog. “Iedereen die me kent weet dat ik mijn hele leven en veel, veel meer aan hem heb gewijd.”

Nu in het nieuws