Ontploffingen en brand bij bedrijf dat gasflessen onderhoudt, brandweer heeft vuur onder controle

Bij het bedrijf Cymaco in het bedrijvenpark De Veert in Willebroek woedt momenteel een brand. Het vuur woedt in de omgeving van gasflessen. Getuigen hoorden twee luide knallen en zagen ook twee vuurbollen. De brandweer heeft het vuur in enkele gasflessen onder controle en laat het gecontroleerd uitbranden.

tdk

De brand ontstond buiten op het bedrijventerrein, op een pallet met flessen acetyleen. Enkele flessen ontploften door het vuur. Dinsdagavond liet de brandweer de brand gecontroleerd uitbranden, terwijl het de andere flessen acetyleen afkoelde met het waterkanon.

Bij Cymago worden gasflessen onderhouden en gereinigd. Er zouden vooral lege flessen opgeslagen liggen. Bij de brand is vermoedelijk een gewonde gevallen. De loodsen van het bedrijf zijn gevrijwaard. De brandweer liet tankwagens uit de hele regio aanrukken, vooral om de vele flessen te kunnen koelen.

De politie meldt dat de rookpluim over de regio niet verontrustend is, maar geeft als raad aan buurtbewoners om ramen en deuren dicht te houden tegen geurhinder.

© TDK

© TDK

© TDK

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio