© rr

PVDA zet tentenkamp op voor betaalbaar wonen

De PVDA heeft dinsdagnamiddag aan de Leuvense Vaart in Mechelen een tentenkamp opgesteld. De oppositiepartij vindt dat het stadsbestuur te weinig inspanningen levert om wonen betaalbaar te houden.

Sven Van Haezendonck

PVDA is in campagnemodus. Na de Big Jump voor het behoud van het stedelijk zwembad afgelopen weekend openden partijmilitanten vandaag een tentenkamp aan de Kometsite. “De stad wordt uitverkocht aan projectontwikkelaars die alleen bouwen voor de hogere inkomens. Dit bestuur lijkt van Mechelen het Manhattan aan de Dijle te willen maken”, stelt lijsttrekker Dirk Tuypens.

Hij geeft aan dat het aanbod op de huurmarkt veel te krap is. “Er zijn vandaag in Mechelen minder sociale woningen dan 18 jaar geleden, toen Bart Somers als burgemeester aantrad. De wachttijd voor een sociale woning loopt op tot gemiddeld zeven jaar. De prijzen voor sociale koopwoningen zijn absurd. Als er niet snel iets verandert, dan zullen mensen die nog in Mechelen willen wonen, een tentje moeten opslaan. Vandaar ons tentenkamp”, zegt Tuypens. Zijn partij wil in de stad een ambitieuzer beleid rond sociale huisvesting.

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio