© Eva Peeters, Maison des Oiseaux

Nieuw stadsfestival opent tweede deel van Antwerps Barokjaar

Van 31 augustus tot 2 september trapt de stad Antwerpen op het De Coninckplein het tweede deel van haar Barokjaar af. Dat gebeurt in de vorm van het stadsfestival “Festival Royal”. Jong muzikaal talent zal er hiphop en spoken word met meer klassieke genres verenigen, fotograaf Tony Le Duc houdt een mini-expo rond hedendaagse voedselstillevens en tijdens het literaire deelevenement “Behoud de Begeerte” staat auteur Jean-Marie (J.M.H.) Berckmans centraal, exact tien jaar na zijn overlijden.

Het Barokjaar, een samenwerking tussen de stad en Toerisme Vlaanderen dat het leven en werk van Peter Paul Rubens en de barokke stijl wil confronteren met hedendaagse kunst, pakt vooral uit met expo’s in de voornaamste Antwerpse musea’s, maar trekt ook regelmatig de straat op. Dat was begin juni al het geval tijdens het openingsweekend en bij de start van het najaarsprogramma staan er opnieuw drie dagen lang tal van activiteiten gepland, ditmaal in en rond de Permekebibliotheek aan het De Coninckplein.

Op vrijdag 31 augustus opent “Festival Royal” met optredens van jong talent als Youth Zone en B.O.X., waarbij die laatsten het gezelschap zullen krijgen van rapper Brihang en zangeres Tsar B. Tussendoor wordt ook een nieuwe graffitimuur ingehuldigd en opent in de Permekebibliotheek een expo van Tony Le Duc, die tien families uit de buurt op beeld vastlegde tijdens een feestmaal. Zaterdag is er een workshop voor kinderen, het literaire evenement “Behoud de Begeerte” met onder meer Marcel Vanthilt en Wim Helsen, een diner met gerechten uit de hele wereld en een gekostumeerd bal. Zondag komt er een circustheater langs en wordt de film “De man die zijn snor in brand stak”, over J.M.H. Berckmans, vertoond.

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio