© ISOPIX

Prins Charles had stiekem een relatie met de zus van prinses Diana

De Britse krant The Mirror heeft een verhaal over de Britse prins Charles onthuld. De eerste in lijn voor de troon zou destijds een geheime relatie gehad hebben met Sarah Spencer, zus van zijn latere echtgenote prinses Diana.

vwh

De relatie tussen de twee begon volgens The Mirror in de jaren 70, toen de prins onder grote druk stond om een aanstaande te vinden. “Dat liefdestraject was niet makkelijk en hij had dates met meer dan twintig vrouwen voor hij Diana Spencer ontmoette”, staat er te lezen. Een van die dames was Sarah Spencer, de oudere zus van Lady Di.

Sarah Spencer ging in ‘77 samen met de prins naar het mondaine skioord Klosters in Zwitserland, waar de vrouw aan de praat raakte met James Whittaker, een journalist van de krant. Ze vertelde openlijk over haar relatie met de prins, maar verzekerde dat ze niet met hem zou trouwen. Of hij nu vuilnisman of koning van Engeland was: het maakte haar niets uit.

© ISOPIX

De journalist in kwestie was blij met het verhaal en Spencer zag er volgens hem geen graten in dat het nieuws publiekelijk zou worden gemaakt, maar toen de prins lucht kreeg van het interview reageerde hij niet enthousiast. Sterker nog: volgens Whittaker zei hij aan Sarah “dat ze iets ongelofelijk stoms had gedaan”. De trip betekende meteen ook het einde van hun romance.

Een paar maand later begon de prins een nieuwe relatie, deze keer met Diana Spencer. The Mirror schrijft dat de twee elkaar leerden kennen dankzij haar zus. Dat bevestigde ze destijds zelf in The Guardian. “Ik stelde hen aan elkaar voor. Ik ben Cupido.” De rest is geschiedenis: de prins en Lady Di trouwden vier jaar later in 1981. Sarah Spencer, nu 63, gaf een jaar eerder haar jawoord aan Neil McCorquodale.

© ISOPIX

NIET TE MISSEN