© HEKLA

© HEKLA

1 / 2

Politie zet hulpvaardige Tomorrowland-bezoeksters in de bloemetjes

Janka De Smits (37) en Purdy Van der Valk (22) hebben van de lokale politiezone Hekla een speciale attentie gekregen in hun woonplaats, het Nederlandse Vlaardingen. De dames hadden na een bezoek aan Tomorrowland bewonderenswaardige burgerzin getoond door meteen ter hulp te snellen na een zwaar ongeval met vrachtwagens in Waarloos.

sare, dvd

Op maandag 30 juli waren Janka en Purdy op weg terug naar Vlaardingen na twee weekends werken op Tomorrowland in Boom. In Waarloos (Kontich) zagen ze voor hun neus twee vrachtwagens frontaal op elkaar knallen op de Grote Steenweg. Ze aarzelden geen seconde en hielpen de zwaargewonde chauffeur. Ze bleven bij hem tot de hulpdiensten arriveerden.

Hoofdinspecteur Herman Struys, die ook ter plaatse kwam na het ongeval, was afgelopen weekend toevallig op vakantie in de buurt van Vlaardingen. “Hij maakte met alle plezier een ommetje naar het lokale politiebureel om de twee dames te bedanken”, aldus de lokale politiezone Hekla. “In naam van het voltallige HEKLA-korps prees hij hun doortastend optreden en overhandigde hij hen zaterdag naast een kleine attentie ook een mooie ruiker bloemen.”

Volgens de politie waren de dames erg blij met de erkenning.

LEES OOK: Nederlandse bezoekers Tomorrowland schieten chauffeur te hulp na ongeval: “Het was heel heftig”

Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio