© AFP

Trump noemt ex-medewerkster “hond”

De Amerikaanse president Donald Trump heeft zijn aanvallen op zijn vroegere medewerkster Omarosa Manigault Newman voortgezet. In een Twitter-bericht noemde hij de 44-jarige vrouw dinsdag een “hond”, zonder haar bij naam te noemen.

“Wanneer je een verdwaasde, jankende proleet een plezier doet en een job geeft op het Witte Huis, werkt dat gewoon niet, veronderstel ik. Goed dat generaal Kelly die hond snel ontslagen heeft! “, schreef Trump op Twitter.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Manigault Newman, die bekend werd door Trumps realityserie “The Apprentice”, werkte tot december 2017 op het Witte Huis. Trumps stafchef John Kelly speelde een rol in haar ontslag.

De vrouw haalt sinds dagen de krantenkoppen omdat ze met geluidsopnamen naar buiten kwam die ze heimelijk van Trump en Kelly maakte. Ze beweert dat ze over nog heel wat andere opnames beschikt. Dinsdag verscheen haar boek waarin ze Trump racisme verwijt. Er bestaat echter twijfel over de geloofwaardigheid van de voormalige realityster.

Nu in het nieuws