De Mets op huurbasis naar Beerschot Wilrijk: “Een nuchtere, hardwerkende club”

Foto: Beerschot Wilrijk

De Mets op huurbasis naar Beerschot Wilrijk: “Een nuchtere, hardwerkende club”

Print

Gertjan De Mets trekt dan toch naar Beerschot Wilrijk. De 31-jarige middenvelder was op overschot bij Zulte Waregem. Beerschot zocht al een tijdje naar een nieuwe middenvelder in afwachting van de terugkeer van de geblesseerde Pietermaat.

De Mets zal er op huurbasis spelen, al moet hij nog slagen voor zijn fysieke testen. Bij Beerschot Wilrijk willen ze absoluut een onmiddellijk inzetbare middenvelder. Ze deden Essevee dinsdagochtend een ander en beter voorstel.

De Mets kon zich nooit doorzetten aan de Gaverbeek. Al moet ook de kanttekening gemaakt worden dat hij vaak met blessures moest afrekenen. In de voorbereiding op het huidige seizoen viel de verdedigende middenvelder weer uit. Dury kreeg er zowaar grijze haren van.

De Mets zet zijn avontuur dus verder bij Beerschot Wilrijk, waar hij gehuurd wordt tot het einde van het seizoen. Een aankoopoptie is er niet, aangezien de ex-speler van KV Kortrijk aan zijn laatste contractjaar bezig is bij Zulte Waregem.

“De voorbije dagen meldden zich enkele clubs uit 1A en 1B... maar na een duidelijk en positief gesprek met Stijn Vreven waaruit ik kon afleiden dat men mij erbij wilde, stond mijn keuze vast. Het wordt KFCO Beerschot Wilrijk”, zegt Gertjan De Mets in een eerste reactie op de website van de Antwerpse club. “Ik heb trouwens altijd al een zwak gehad voor Beerschot. Het is een nuchtere, hardwerkende club met een eigen identiteit en een mooie geschiedenis, die zich spiegelt aan mijn persoonlijkheid als voetballer. Ik kijk er naar uit om voor het Beerschot-publiek te kunnen voetballen. Het zijn fanatieke, gezond-kritische supporters die voor een leuke sfeer zorgen. En ook voor een extra boost als het moet. Er zijn veel clubs in 1A die graag zo’n achterban zouden willen.”

Essevee zoekt ook nog oplossingen voor overbodige spelers als Robert Mühren, Michaël Heylen en Bryan Verboom.

MEER VOETBALNIEUWS