© Joris Herregods

DISCUSSIE. Laadpalen, meer parkeerruimte… Maak plaats voor de elektrische auto!

Op 15 strategische plekken in Antwerpen komen er dertig laadpalen bij. De meeste daarvan in de binnenstad. Is het een goede zaak dat er meer plaats wordt gemaakt voor de elektrische auto? En mag dat nog een stap verder gaan? Lees: exclusieve parkeervakken voor elektrische auto’s?

ph

Antwerpen telt momenteel 167 laadpunten. Alleen zijn veel van de laadpalen en snellaadpalen bijna continu bezet, mede door het succes van het deelwagenproject Poppy, dat hoofdzakelijk elektrische wagens inzet.

Lees ook: Antwerpen plaatst 30 nieuwe laadpalen

Antwerps schepen van Mobiliteit Koen Kennis (N-VA) verwacht dat nog meer deelautobedrijven en taxibedrijven elektrische voertuigen zullen inzetten. Om daarop in te spelen, stelde de exploitant van de laadpalen Blue Corner een nieuw spreidingsplan voor laadpalen op. Er worden per paal twee voorbehouden plaatsen ingericht voor elektrische voertuigen. Antwerpen wil géén ‘gewone’ parkeervakken voorbehouden voor elektrische auto’s, maar ook dat is een mogelijke stimulans om elektrisch te gaan rijden.

De laadmogelijkheid is het gevoelige punt van de elektrische auto. Daarom: mag de stad de deur open zetten om nog meer van dit soort palen, én eventueel exclusieve parkeervakken, in te richten? Ten nadele van de benzine- en dieselwagens?

Reageer via onderstaand invulformulier. Een selectie van de reacties bundelen we in de krant van donderdag.

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio