© Isopix

Adele neemt het op voor beste vriendin die lijdt aan zeldzame postnatale psychose

Adele heeft op Instagram een boodschap gedeeld aan haar beste vriendin Laura Dockrill, maar tegelijk ook aan andere kersverse moeders. Laura kwam namelijk in een zeldzame postnatale psychose terecht na de geboorte van haar zoontje in februari. "Mama's, praat over hoe je je voelt", roept de popster op.

flb

Adele en Laura Dockrill zijn al vrienden sinds ze tieners waren en de popster droeg op haar album '19' het nummer 'My Same' aan haar op. Vrienden door dik en dun dus, ook als de ene een moeilijke periode doormaakt. En dat is het geval voor Laura. Zij beviel in februari van haar eerste kindje, een zoon van wie Adele meter werd. Na de bevalling liep niet alles van een leien dakje en de nieuwe mama kwam in een postnatale psychose terecht.

Horrorbevalling

Dat is een zeldzame aandoening waarbij verwarring en hallucinaties optreden in de eerste maand na de bevalling. Het begint met rusteloosheid, slapeloosheid en stemmingswisselingen en die evolueren naar verwardheid en manische psychose. Soms kan dat alles zelfs leiden tot zelfmoordneigingen. Iets wat Laura beaamt in een blog die ze schreef.

Zo had ze een "horrorbevalling" meegemaakt en ging het eenmaal thuis pijlsnel bergaf. Het werd zodanig erg dat ze op een gegeven moment zelfs dacht dat haar partner hun zoontje had ontvoerd. Uiteindelijk moest Laura twee weken opgenomen worden, maar vandaag gaat het beter met haar.

"Hartverscheurend"

Adele wou dan ook haar bekendheid aanwenden om de psychische aandoening bekender te maken en haar vriendin een hart onder de riem te steken. "Dit is mijn beste vriend en dat al voor langer dan we elkaar niet hebben gekend. Zes maanden geleden beviel ze van mijn prachtige metekind, maar het was een van de grootste uitdagingen van haar leven."

"Ze heeft een intiem en hartverscheurend stukje geschreven over het feit dat ze moeder is geworden en de diagnose van postnatale psychose die ze te horen heeft gekregen. Mama's, praat over hoe je je voelt, want in sommige gevallen kun je zo jouw leven of dat van een ander redden."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

NIET TE MISSEN