© BELGAIMAGE

Celstraf voor jonge serie-inbrekers die elektronica en auto’s stalen

Deurnenaars Sofiane F. (19) en Najim E.M. (20) hebben dinsdag een celstraf van respectievelijk 40 maanden en 30 maanden met uitstel opgelopen voor een reeks inbraken en diefstallen. Ze waren er onder meer met elektronica uit enkele winkels vandoor gegaan, en ook met verschillende auto’s.

dvd

De twee stonden terecht voor verschillende inbraken, onder meer in een tuincentrum en een speelgoedwinkel op de Herentalsebaan in Deurne. Telkens gingen ze ervandoor met elektronica, zoals Playstations en smartphones. Uit een woning stalen ze ook de reservesleutel van een BMW om een dag later ook de auto zelf te stelen, en later gingen ze ook nog aan de haal met een Audi A5 en een Renault Clio. Een deel van de feiten werd gepleegd toen Sofiane F. nog minderjarig was.

Beide jongens hadden hun eigen rol geminimaliseerd en wezen naar elkaar met een beschuldigende vinger.

Sofiane F. kreeg 40 maanden, de straf die het openbaar ministerie had gevorderd. Najim E.M. kreeg niet de gevraagde 37 maanden cel, maar wel 30 maanden met uitstel, gekoppeld aan probatievoorwaarden. Hij moet onder andere zijn studies verderzetten en werk zoeken, wil hij uit de gevangenis blijven.

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio