Toptalent Pidcock verlaat ploeg van Sven Nys

Foto: BELGA

Toptalent Pidcock verlaat ploeg van Sven Nys

Print

De Telenet Fidea Lions en Tom Pidcock zijn overeengekomen hun samenwerking te beëindigen. Het Brits veldrittalent verlaat dus de ploeg van Sven Nys en gaat volgend seizoen voor een nieuw Brits cyclocross team rijden.

“Ik wil iedereen van de Telenet Fidea Lions bedanken voor alles wat ze de afgelopen winter voor me hebben gedaan. Tijdens mijn maanden bij het team heb ik waardevolle ervaringen opgedaan en mooie resultaten neergezet. Maar een mooi aanbod van een Brits cyclocross team kan ik niet zomaar naast me neerleggen,” vertelt Pidcock op de site van de ploeg.

“Van bij de eerste gesprekken met Tom wisten we hoe hij zijn carrière zou willen opbouwen en dat hij een renner is die gegeerd is door WorldTour teams”, zegt Sven Nys. “Het afgelopen jaar hebben we op een fijne manier samengewerkt en het liefst hadden we dat nog een jaar langer gedaan. Maar wanneer een team van die allure hem een aanbod doet, dan willen we Tom niet tegenhouden.”

Pidcock won vorig seizoen tien crossen bij de beloften en het eindklassement in de wereldbeker. Op het WK in Valkenburg kende hij echter een offday.

Meer sportnieuws