© BELGAIMAGE

Advocaat van familie Ivana Smit: “Appartement in Kuala Lumpur schoongemaakt vóór sporenonderzoek”

Het appartement in Kuala Lumpur waar het achttienjarige Belgische-Nederlandse model Ivana Smit met fatale gevolgen naar beneden viel, is kort nadien schoongemaakt. Dat heeft zowel de schoonmaakster als de huismeester van het complex verklaard, zo bevestigt de advocaat van de familie na berichten in Nederlandse media.

Het schoonmaken gebeurde nog voordat de technische recherche onderzoek deed, verklaarde de huismeester voor de Maleisische rechtbank. Daar loopt momenteel een procedure waarin moet worden vastgesteld of Smit het slachtoffer is van een misdrijf. Ze overleed in december vorig jaar nadat ze na een avond in het gezelschap van een Amerikaans stel was meegegaan naar hun appartement en veertien verdiepingen naar beneden viel.

Advocaat Sébas Diekstra noemt het politie-onderzoek een aanfluiting. “Hoe kan een schoonmaakster toegang hebben gekregen tot het appartement terwijl er nog een sporenonderzoek diende plaats te vinden?”

De familie van Smit gelooft niet dat haar dood een ongeluk was. De Nederlandse patholoog-anatoom Frank van de Goot verklaarde eerder dat hij aanwijzingen heeft die erop kunnen duiden dat de achttienjarige mogelijk al voor haar val was overleden.

Nu in het nieuws