Spaanse modeketen Mango staat miljoenen in het rood

De Spaanse modeketen Mango staat miljoenen in het rood, zo blijkt uit een presentatie van de cijfers. Maar slecht nieuws is dat niet per se: vorig jaar was de schuldenberg nog bijna dubbel zo hoog.

vwh

Mango sloot 2017 dan wel af met 33 miljoen euro in het rood, het vorige boekjaar zag het er nog veel minder goed uit. In 2016 stond het bedrijf namelijk 61 miljoen euro in het rood. De keten heeft het verlies op een jaar tijd dus met 45 procent kunnen verminderen.

Bij de modekeden zijn het vooral de mannen- en kindercollecties die goed werken, net als Violeta, de lijn voor mensen met een maatje meer. Verder werd er veel internationale omzet gedraaid, goed voor 77 procent van de totale omzet. De Spaanse markt had een aandeel van 23 procent in de totale omzet.

Het plan is nu om verder te investeren in techniek omdat daar veel opbrengsten uit te halen zijn. Het afgelopen haar steeg de online omzet met maar liefst 15,4 procent tot 339,2 miljoen euro. Topman van de winkels, Daniel Lopez, is voorzichtig maar hoopvol voor de toekomst. In een persbericht laat hij weten dat hij “hoopt dat het alleen maar zal verbeteren.”

NIET TE MISSEN