© Dieter Telemans

Air Belgium pakt uit met nieuwe bestemmingen

Air Belgium, dat sinds kort naar Hongkong vliegt vanuit Charleroi, gaat vanaf september op drie nieuwe bestemmingen naar China vliegen. Dat zegt CEO Niky Terzakis dinsdag in Le Soir en L’Avenir.

Air Belgium, dat in juni van start ging, zal vanaf september op Zhengzhou vliegen, de stad van dertien miljoen inwoners in de provincie Henan. “Een tweede bestemming komt er in oktober: Wuhan in de provincie Hubei. In november is Taiyuan in Shanxi aan de beurt”, zegt Terzakis. De verbindingen komen bovenop de drie wekelijkse langeafstandsvluchten naar Hong Kong.

De CEO hoopt vanaf oktober ook aansluitingen te kunnen aanbieden in Hongkong naar vier à zes andere bestemmingen, zoals Tokio. De precieze bestemmingen zullen afhangen van afspraken met andere maatschappijen, klinkt het.

Vlaamse zakenmannen

De CEO maakt een positieve balans op van de eerste maanden en verwacht dat de trafiek nog zal toenemen. De goede resultaten bewijzen volgens hem dat het een goede keuze was om een Belgische maatschappij op te richten. “Ik ben tevreden dat acht op de tien passagiers in business class, vooral premium, Vlaamse zakenmannen zijn. De vraag die gesteld moet worden, is waarom er niet meer Walen zijn”, zegt Terzakis.

Nu in het nieuws