© BELGA

Meerdere chauffeurs rijden meer dan 80 km per uur in zone 50

De politie Mechelen-Willebroek heeft vorige week op zeven locaties in Willebroek 1.707 voertuigen op snelheid gecontroleerd. 229 bestuurders mogen zich verwachten aan een boete voor te snel rijden.

LDN

De flitswagen stond onder meer opgesteld aan de Boomse- en Mechelsesteenweg, de Blaasveldstraat en de August Van Landeghemstraat.

De negatieve uitschieter was Brielen waar een 50 km per uur-regeling geldt en waar meerdere chauffeurs tegen meer dan 80 km per uur werden geflitst. Op de Boomsesteenweg hielden alle bestuurders zich aan de opgelegde snelheid.

In de August Van Landeghemstraat (waar maximum 30 km mag gereden worden) reden bijna de helft van de 56 gecontroleerde bestuurders te snel.

Vrachtwagen met open laadklep

Zeven vrachtwagens werden uitgebreid gecontroleerd. Twee bestuurders kregen een pv. De ene voor het rijden met een open laadklep, de andere voor het negeren van de tonnagebeperking. De boete van 174 euro moesten ze cash betalen.

Tijdens een weekendcontrole op alcoholgebruik in Willebroek moesten 511 chauffeurs blazen. Achttien bestuurders testten positief.

Zaterdagnacht werden 423 chauffeurs gecontroleerd in de Denderlaan en in de Blaasveldstraat. Veertien bestuurders werden positief bevonden.

Er werden ook een aantal boetes uitgeschreven voor het gebruik van een gsm achter het stuur, het niet dragen van de veiligheidsgordel, het vervoeren van een kind zonder kinderzitje en het niet dragen van de beschermende kledij.

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio