© Isopix

“Demi Lovato moet nog maanden in afkickcentrum blijven”

Aan de lijdensweg van Demi Lovato lijkt voorlopig geen einde te komen. Na een vermoedelijke overdosis en een verblijf in het ziekenhuis wacht de popster nu een lange periode in een ontwenningskliniek. "Ze zal er zeker enkele maanden moeten blijven", vertelt een vriend van haar aan E! News. Ondertussen is ook bekendgeraakt dat ze waarschijnlijk te veel zware pijstillers had genomen.

flb

Demi Lovato werd eind juli in allerijl naar het ziekenhuis afgevoerd na een vermoedelijke overdosis. De amper 25-jarige popster kampte vroeger jarenlang met een drugsverslaving en was sinds enkele maanden hervallen. Hoewel even voor haar leven werd gevreesd, is ze ondertussen aan de beterhand. Wel heeft ze haar tournee en alle optredens geannuleerd zodat ze zich volledig op haar herstel zou kunnen concentreren.

"Demi zal zeker enkele maanden in een afkickcentrum moeten verblijven", zegt een vriend van haar. "Ze volgt momenteel een intensief programma om zeker te zijn dat ze alle hulp krijgt die ze nodig heeft. Ze praat nu niet echt met iemand en is vooral op zichzelf gericht."

Naar verluidt volgt ook haar ex Wilmer Valderrama alles van nabij. "Hij staat constant in contact met haar familie en vraagt nu en dan hoe het met haar gaat. Haar familie zorgt er op haar beurt voor dat alle afleidingen uit de buurt blijven zodat ze aan haar gezondheid kan werken", klinkt het nog.

Tot vijftig keer sterker dan heroïne

Volgens entertainmentwebsite was de overdosis een gevolg van de inname van te veel oxycodon. Dat is een krachtige pijnstiller die fentanyl bevat, een opiaat dat tot dertig tot vijftig keer sterker dan heroïne kan zijn. Onder meer Prince en de rapper Lil Peep bezweken al aan een dergelijke overdosis. Ze zou die pillen hebben gekregen van een dealer die zich uit de voeten heeft gemaakt toen hij merkte dat het niet goed ging met haar.

NIET TE MISSEN