© James Arthur

Vijf dropt jonge vrouwen in katholiek klooster: geen drank, seks of selfies

Vijf jonge vrouwen die zweren bij feesten, shoppen, vrijblijvende seks en selfies zijn door zender Vijf drie weken in een katholiek slotklooster gedropt. Het resultaat van dat experiment is vanaf september te zien in Oh My God.

tdl

Drie weken hebben Vlaamse slotzusters de deuren van hun klooster opengezet voor vijf jonge vrouwen die “de weg kwijt zijn”, al zien de vrouwen zelf dat wellicht heel anders. Het gaat om vrouwen van wie het leven draait rond uitgaan, vrijblijvende seks, shoppen, opvallen en aandacht krijgen, ook op sociale media. In het klooster is uiteraard geen ruimte voor alcohol, sigaretten, make-up, smartphones en ander verderf.

Zoektocht naar zichzelf

De dames krijgen er wel wat voor in de plaats: gebed, stilte, bezinning, vrijwilligerswerk en een zoektocht naar hun ware zelf. Zes weken lang is te zien hoe de millennials met hun materialisme in aanraking komen met de sobere levensstijl van een aantal streng religieuze vrouwen. “Het programma geeft een inkijk in twee werelden”, zegt Barbara Salomon van Vijf, “die van de losgeslagen jeugd en die van het klooster. Die werelden zijn totaal verschillend, maar misschien zijn er ook raakpunten”.

Het programma Oh My God (ja, dat is een woordspeling) is vanaf september te zien op Vijf. Het gaat om de Vlaamse versie van het Britse Bad Habits, Holy Orders.

Nu in het nieuws