5 verschillende manieren om een chino te dragen

Foto: Unsplash

Mode

5 verschillende manieren om een chino te dragen

Print
De temperaturen blijven de hoogte ingaan en dat betekent dat de shorts veelvuldig over de toonbank vliegen. Toch is niet iedereen zo fan van de boven-de-knie snit en bovendien zijn ze daar op heel wat werkplekken helemaal niet zo blij mee. Daarom hebben wij een ideetje: draag een zomerse chino. Kies voor een lichte slim fit, rol de pijpen eventueel wat op en draag ‘m op élke gelegenheid.

1. Klassiek naar het werk

Nog niet zo thuis in de chino’s? Ga voor een basic kleurtje, denk grijs, kkaki, donkergroen of marineblauw. Heb je een formele job, combineer dit seizoen dan met linnen hemd, riempje, stijlvolle das en kostuum- of zomerse bootschoenen.

2. Hipster op een trouwfeest

Op een zomers trouwfeestje kan je wat creatiever omspringen met je chino. Kies voor een groene of roze of waarom niet eentje met print? Werk af met strikje, gouden das of hét ultieme hipster-accessoire: bretellen. 

3. Sportief tijdens een weekendje weg

Ga je een weekendje weg met vrienden? Kies dan voor een sportieve look, of je nu naar de stad of naar de Ardennen gaat. Een chino werkt immers ook goed met polo en comfortabele sneakers.

4. Romantisch voor een dinertje

Ook pasteltinten zijn tijdens de zomer niet weg te denken. Romantisch avondje uit gepland? Laat jezelf dan van je zoetste kant zien en kies een snoeptint als lichtgroen, babyroze of pastelblauw. Het leukste zie je eruit als je matcht met een hemdje of T-shirt waarin dezelfde kleur zit verwerkt.

5. Casual op vakantie

Nog een vakantie gepland? Pak zeker een camelkleurige chino mee in je koffer, samen met espadrilles, een wit met blauw gestreept truitje én voor de liefhebbers een zonnehoedje.