© if

Ex-zakenpartner nam samen met fotograaf vanuit maïsveld foto’s van naaktfeestje in Langemark

De foto’s van het naaktfeestje in Langemark-Poelkapelle waarmee schepen Frank Gheeraert werd gechanteerd, werden genomen door een amateurfotograaf die werd ingehuurd door Nicolas A. Die man is de voormalige zakenpartner van Rik Ostyn, de eigenaar van de zomerbar waar het feestje in kwestie zich afspeelde. Dat bevestigt zijn advocaat.

jvh, cel

Nicolas A. werd vandaag twee uur lang ondervraagd door de politie. Volgens zijn advocaat Curd Vanacker verklaarde hij daarbij dat hij in opdracht van iemand anders handelde, en dat hij niets met de verspreiding van de beelden of de chantage te maken heeft.

© if

Nicolas A. baatte vorig jaar samen met Rik Ostyn een andere zomerbar uit, maar hun samenwerking liep spaak. A. beweert dat Ostyn hem nog duizenden euro’s schuldig is, en is bovendien boos omdat zijn naam (en die van zijn vriendin) nog steeds voorkomt in documenten rond een bouwovertreding.

Naar eigen zeggen kreeg hij een paar dagen geleden telefoon van een kennis (wiens identiteit hij ook bekende), met de vraag of hij geen fotograaf kon regelen die foto’s wilde nemen van een privé-naaktfeestje dat zou doorgaan in de zomerbar. A. ging akkoord, regelde een fotograaf, en ging dinsdagavond mee in het maïsveld achter de zomerbar zitten om de 800 foto’s (waarvan er donderdag 150 verspreid werden) te maken.

A. houdt volgens zijn advocaat vol dat hij niet weet wat het motief van zijn opdrachtgever was, of wat die nadien met de foto’s heeft gedaan. Hij is naar eigen zeggen dus niet betrokken bij de verspreiding van de foto’s en de chantage.

Nu in het nieuws