© Hollandse Hoogte / Marcel van den Bergh

Provincie Antwerpen versoepelt (een beetje) de maatregelen rond sproeien

Ondanks de regenbuien van de afgelopen dagen versoepelt de provincie Antwerpen de maatregelen rond het gebruik van regen- en of grondwater. De geldende waterbesparende maatregels blijven wel behouden, maar op vraag van de landbouwsector versoepelt ze de uren voor het gebruik ervan.

jtp

Voortaan is het gebruik van regen- en/of grondwater tussen 18u ’s avonds en 10u ’s ochtends toegestaan (i.p.v. tussen 20u en 8u). De versoepeling is niet het gevolg van de neerslag van de voorbije dagen, maar maakt het vooral voor de landbouwsector draaglijker om hun akkers en gewassen te besproeien.

De overige maatregelen blijven van kracht. Zo blijft het algemeen zwemverbod op alle waterwegen behouden, en mag er tussen 10u en 18u niet gesproeid worden.

Waarnemend gouverneur Bram Abrams: “Met dit nieuwe droogtebesluit en de beperkte versoepeling van de maatregel die het gebruik van regen- of grondwater toelaat tussen 18u ’s avonds en 10u s ’ochtends komen we -na zorgvuldige afweging- vooral tegemoet aan de verzuchtingen van heel wat landbouwers uit onze provincie. De nieuwe regeling maakt het voor de landbouwsector draaglijker om hun akkers op gerichte tijdstippen te besproeien maar is niet het gevolg van de neerslag van de voorbije dagen. De huidige regenval verantwoordt voorlopig geen fundamentele wijzigingen. De toestand is en blijft problematisch, zowel op de bevaarbare als de onbevaarbare waterlopen.”

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio