© AFP

David Goffin vervoegt Team Europa tijdens Laver Cup

David Goffin (ATP 11) zal in september in Chicago deel uitmaken van het Europese team op de Laver Cup. De kapitein van de Europeanen, Björn Borg, heeft de Luikenaar maandag gekozen voor de strijd tegen een team met spelers uit de rest van de wereld.

De Zwitser Roger Federer en de Serviër Novak Djokovic waren eerder al zeker van hun stek. Borg koos nu nog, naast Goffin, voor de Bulgaar Grigor Dimitrov en de Duitser Alexander Zverev. Volgende week maakt de Zweed nog een naam bekend.

“Het is super om dit geweldige toernooi te mogen spelen en in hetzelfde team als kampioenen als Roger en Novak te zitten”, reageerde Goffin. “Het is een voorrecht om samen met hen te vechten en de Europese titel te verdedigen. Ik kan niet wachten.”

De eerste editie van de Laver Cup vond vorig jaar plaats in Praag. Team Europe won toen met 15-9. Nu aast Team World dus op wraak. Captain John McEnroe rekent hiervoor alvast op de Argentijnen Juan Martin del Potro en Diego Schwartzman, de Zuid-Afrikaan Kevin Anderson, de Amerikaan John Isner en de Australiër Nick Kyrgios. Ook hier komt nog een naam bij.

MEER OVER David Goffin

Meer sportnieuws