© GOYVAERTS/GMAX Agency

Beerschot Wilrijk moet Brogno twee speeldagen missen

Beerschot Wilrijk kan op de derde en vierde speeldag in de Proximus League (1B) geen beroep doen op Loris Brogno. De Geschillencommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) besliste de aanvaller dinsdag voor twee wedstrijden te schorsen en hem een boete van 1.000 euro op te leggen. Het bondsparket had vier speeldagen en 2.000 euro boete gevorderd.

jtp, dipe

Tenzij Beerschot Wilrijk beroep aantekent, mist Brogno de verplaatsing naar OH Leuven en het duel in de vijfde ronde van de Beker van België.

Brogno, zelf aanwezig ter zitting, werd vertegenwoordigd door advocaten Walter Damen en Frederieke Cloet. Zij wezen erop dat Brogno uitgelokt werd door Noël Soumah, met wie de aanvaller in een opstootje betrokken was. Meester Damen voegde eraan toe dat ook het blanco strafblad van Brogno, zijn sportieve houding na de uitsluiting en het ontbreken van agressie bij de fase verzachtende omstandigheden waren.

Brogno ontkende de gebeurtenissen niet en betreurde het incident, maar relativeerde de impact ervan. De aanvaller stelde ook dat hij nooit eerder een rode kaart had gepakt.

De Geschillencommissie had begrip voor de argumenten van de verdediging. "Brogno was slachtoffer, maar wordt uiteindelijk dader. De betrokkene erkent de fout en toont ter zitting blijk van schuldinzicht. Maar de reactie om zelf een slag uit te delen, verdient wel een passende sanctie", luidde het in het vonnis.

Beerschot Wilrijk maakte de thuiswedstrijd tegen Westerlo (1-1) afgelopen weekend met z'n tienen vol. In het begin van de tweede helft revancheerde Brogno zich met een slag aan Noël Soumah. Scheidsrechter Jan Boterberg trakteerde de van Sparta Rotterdam overgekomen aanvaller op rood.

MEER OVER K. Beerschot V.A.

Meer voetbalnieuws