© Lokale Politie Antwerpen

Gestolen fiets leidt naar dealers: zes arrestaties

De Antwerpse politie heeft zes personen gearresteerd wegens heling en drugshandel. Het onderzoek begon nadat een vrouw had vastgesteld dat haar gestolen fiets te koop werd aangeboden. De ene huiszoeking leidde tot de andere en naast gestolen fietsen werd ook een aanzienlijke hoeveelheid drugs gevonden.

dvd

Een dame contacteerde de politie omdat ze had gezien dat haar gestolen fiets te koop werd aangeboden. De politie achterhaalde het adres van de verkopers en voerde een huiszoeking uit in de Seefhoek. Daar werd de gestolen fiets gevonden en daarnaast ook nog eens drie andere tweewielers, een laptop, een tablet, een aantal bankkaarten, gsm-toestellen en andere -vermoedelijk gestolen- spullen.

“Een man van 27 en een vrouw van 30 werden gearresteerd op verdenking van heling”, aldus de Antwerpse politie. “We proberen de eigenaars van de gestolen spullen te achterhalen.

Het geval van heling leidde de politie naar een tweede adres op Linkeroever. Daar zouden niet alleen gestolen fietsen verhandeld worden, maar ook drugs. “Een nieuwe huiszoeking bij een 55-jarige verdachte bracht inderdaad een hoeveelheid speed en een precisieweegschaal aan het licht”, zegt de politie. “De man had ook vier fietsen en vier losse fietswielen staan. Er werd ook inbrekersmateriaal en een tablet gevonden. De verdachte bleek bovendien vrij onder voorwaarden. Hij werd gearresteerd op verdenking van heling en drugshandel.”

De huiszoeking op Linkeroever bracht de politie op het spoor van nóg een derde adres in Hoboken, van waaruit nog drugs verhandeld zou worden. Het snelleresponsteam ging zondagnacht over tot een huiszoeking in de buurt van park Sorghvliedt.

“Er werden drie verdachten gearresteerd: twee 31-jarige mannen en een 48-jarige vrouw. Eén van de mannen stond nog geseind met een bevel tot gevangenneming. Er werd tijdens de huiszoeking meer dan een kilo speed aangetroffen, alsook XTC-pillen, LSD-zegels, een weegschaal en een grote hoeveelheid cash geld”, aldus de politie.

De verdachten worden morgen voorgeleid bij de onderzoeksrechter.

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio