TREND. Knalkleuren rond je ogen

Vanaf augustus komt de najaarsmode in de rekken en worden beautygamma’s zoals gewoonlijk weer uitgebreid met nieuwe make-up. Komende herfst ligt de focus volgens visagisten op kleurrijke oogschaduw. Van felgeel, azuurblauw of een combinatie van verschillende knaltinten: opvallende ogen worden dé trend.

vwh

De grote modemerken, waaronder Prada, Kenzo en ook het Belgische Dries Van Noten, voorspelden begin dit jaar al dat flashy oogschaduw een comeback maakt. Bij Salvatore Ferragamo liepen modellen met een citroengeel streepje boven de ogen over de catwalk.

Altuzarra pakte het iets minder subtiel aan. Een van de modellen had een XXL-cateye, afgewerkt met groene, blauw een paarse accenten in oogschaduw die samen op een soort masker leken. Het Italiaanse Prada zei het dan weer met oogschaduw in verschillende kleuren en maakte de looks nog opvallender met wat bling op de bovenste oogleden.

De knalkleuren rond de ogen - hallo jaren 80! - zagen we ook bij het Franse label Dior. Daar zit de Belgische make-upartiest Peter Philips achter. Die andere landgenoot Dries Van Noten focust zich niet op oogschaduw, maar voert kleurrijke mascara weer in. Dit najaar - of nu al, voor wie niet kan wachten - is het dus ook weer modieus verantwoord om je zwarte wimpers een likje blauwe, roze, gele of oranje verf mee te geven.

Lees ook: Ooit erg fout, nu weer hip: blauwe oogschaduw zoals Kim Kardashian

NIET TE MISSEN