© Bart Van den Langenbergh

‘Zomer van Wechel’: Kunstwerken in en rond Hof d’Intere

Het kunstevenement De Zomer van Wechel strijkt vanaf woensdag 15 augustus voor de zeventiende keer neer aan het Hof d'Intere in Wechelderzande (Lille).

bvdl

In de tweede helft van augustus worden het park en de zolder van het Hof d’Intere weer gedomineerd door allerlei kunstwerken. Zes deelnemers stellen dit jaar een aantal werken tentoon. "In het park achter het Hof d’Intere zijn de monumentale sculpturen van Jaak Hillen te zien. Onder de eeuwenoude beuken aan de voorzijde staan dan weer de glassculpturen van AnuschB", legt Leo van de Gender van de Zomer van Wechel uit. "De zolder van het Hof d’Intere biedt ruimte aan drie kunstschilders, Koen Fillet, Silvia Bonotto en Bob Roes. Rust wordt gebracht door Bob Matthysen met een aantal verrassende papiersculpturen."

Ook muziek staat weer op de agenda van het evenement. Op woensdag 15 augustus vindt een recital door contratenor Jan Wouters in de raadzaal plaats. Op zondag 19 augustus speelt Country Feedback Club een intimistisch concert. En op zondag 26 augustus sluit Boomers String Quartet af met een nostalgisch folkconcert. Vorig jaar daagden ruim 1.200 bezoekers op tijdens de Zomer van Wechel. De organisatoren hopen dit jaar de kaap van 1.500 bezoekers te overschrijven. De tentoonstelling is gratis toegankelijk op woensdag 15 augustus en op weekenddagen en feestdagen tot zondag 26 augustus, telkens van 13u tot 18u. www.dezomervanwechel.be

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio