© Photo News

Gouden Carolus Whisky Infused wint Consumententrofee op Zythos Bierfestival

De Gouden Carolus Cuvée van de Keizer Whisky Infused heeft de consumententrofee 2018 gewonnen op het Zythos Bierfestival. Het is al het tweede jaar op rij dat de Mechelse brouwerij Het Anker met het bier de hoofdprijs binnenhaalt.

Zythos is een biertreffen in Leuven waar jaarlijks 13.000 mensen op afkomen. Het Anker viel al twee keer eerder in de prijzen, maar slaagt er als eerste in met hetzelfde bier twee jaar na mekaar de consumententrofee te winnen. “Onze bezoekers kiezen voor diversiteit, dat zie je aan de top tien van winnende bieren”, zegt Freddy Van Daele, voorzitter van de Belgische bierconsumentenvereniging Zythos vzw. “Er waren slechts twee traditionele bieren in die top tien terug te vinden. Het is uniek dat eenzelfde bier twee jaar na elkaar de hoofdprijs wegkaapt, dat zegt veel over de kwaliteit van het bier.”

Combinatie van twee producten

De Gouden Carolus Cuvée van de Keizer Whisky Infused is een combinatie van twee producten die Het Anker zelf produceert: Gouden Carolus Single Malt Whisky en Gouden Carolus Cuvée van de Keizer bier. “We hebben de perfecte balans gevonden tussen deze twee producten, en zijn daar bijzonder fier op. Deze prijs kunnen we enorm waarderen, het is een bevestiging dat we goed bezig zijn en dat onze visie geapprecieerd wordt”, vertelt Charles Leclef van brouwerij Het Anker.

Ook de voorzitter van de federatie van Belgische Brouwers, Jean-Louis Van de Perre, ziet een verandering in de wereld van Belgische bierbrouwers. “We hebben onze voorwaarden voor lidmaatschap aangepast, nu is het niet meer noodzakelijk om vijf jaar een brouwerij te hebben en minstens 3.000 hectoliter per jaar te produceren”, zegt hij. “Onze biercultuur werd erkend door Unesco, het is een grote verantwoordelijkheid om ze te blijven ontwikkelen en beschermen”, besluit hij.

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio