© Dirk Vertommen

Dertiger tasert ex in de nek aan nachtwinkel: één jaar cel

De 32-jarige Mario V moest maandag voor de Mechelse strafrechter verschijnen voor het in de nek taseren van zijn inmiddels ex-vriendin aan een nachtwinkel in Booischot.

Leo De Nijn

V. uit Begijnendijk is geen katje om zonder handschoenen aan te pakken. Dat getuigt zijn strafblad waar voor dit proces reeds voor 6 jaar gevangenisstraffen op staan. Daar komt nu nog een jaar effectief bij en een boete van 6.000 euro.

Op de zitting had de advocaat van V. benadrukt dat hij al een tijd lang samenwoonde met zijn vriendin, die van hem ook alles kreeg. Tot hij vaststelde dat ze stiekem zijn geld stal. Hij moest dat geld in zijn eigen huis verstoppen en dan nog griste ze 100 euro weg”, zei de advocaat.

Op 8 juni 2016 besloot hij haar een les te leren. “Hij wachtte haar op toen ze een nachtwinkel in Booischot verliet. Hij liep op haar af met een taser. Tijdens de discussie kwam de vrouw in aanraking met het wapen en liep brandwonden op. Ze was voor enkele dagen werkonbekwaam”, zei de procureur. De verdediging had een eenvoudige schuldverklaring gevraagd maar daar is de rechter niet op ingegaan.

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio