© rr

DISCUSSIE. Eerherstel voor de schepen die gefotografeerd werd op ‘ongepast’ feestje?

Frank Gheeraert, de schepen uit het West-Vlaamse Langemark-Poelkapelle, komt in een open brief op Facebook op voor zijn politieke reputatie. Dit nadat er foto’s zijn uitgelekt van een pikant feestje in een zomerbar in zijn gemeente. Het ging om een privé-aangelegenheid. Vindt u dat de privé-bezigheden van de schepen zijn politiek functioneren in gevaar brengen?

ph

© credit

Op de foto’s staan de schepen en zijn vrouw, naakt, op een feestje in zomerbar ‘La Brasa’. De foto’s zijn gemaakt vanop een nabij gelegen akker, tussen de maïs. De schepen ontving een mail met 188 foto’s waarin de anonieme afperser eiste dat hij alle events van de betrokken zomerbar zou afgelasten. Gheeraert diende klacht in bij de politie voor de chantage.

Lees ook: Speurders weten wie 800 pikante foto’s verspreidde

“Ik ben nog maar pas het politiekantoor buitengestapt of ik krijg een paniektelefoon van mijn huilende kinderen”, maakt hij bekend in een open brief op zijn Facebook-profiel. “Via Whatsapp worden zij belaagd met reacties van vrienden. De beelden gaan viraal op sociale media met een resem aan reacties tot gevolg. Van pseudorechters, advocaten en psychologen.”

Wat vindt u: kan zijn aanwezigheid op het feestje de schepen in politieke problemen brengen? Of is dit een totaal ongepaste uithaal naar zijn privé-leven? Is de schepen een stap te ver gegaan door aanwezig te zijn op het feest? Of is dit zijn goed recht?

Reageer via onderstaand formulier. Een selectie van reacties bundelen we in de krant van dinsdag.

Nu in het nieuws