© Sylvain Liekens

Volksspelen en trekpaarden zorgen voor kermisplezier

Het Ranstse comité der volksspelen organiseert de traditionele volksspelen op zaterdag 25 en maandag 27 augustus maar de feestelijkheden starten al op vrijdagavond 24 met ‘Ranst meets’.

Sylvain Liekens

De Ranstse middenstand nodigt iedereen uit in het dorpscentrum vanaf 18u. De kermis start dan en er is live muziek en straatanimatie. Op zaterdag kunnen

de jongste Ranstenaren een extra centje voor de kermis verdienen De kinderen tot 15 jaar mogen zich meten in allerlei proeven op de speelplaats van de gemeentelijke school De Knipoog in de Schoolstraat. De spelen beginnen om 10 u en inschrijven kan vanaf 9.30u. Elke deelnemer is zeker van een prijs.

Ook op zaterdag wordt voor de tweede keer een keuring voor Belgische trekpaarden georganiseerd. Daarvoor kan u ook in de Schoolstraat terecht vanaf 11u. ’s Avonds is het dan de beurt aan de volwassenen voor de herbergslalom. In drie cafés worden proeven afgewerkt. Inschrijven kan vanaf 19u in café Gildenhuis en de prijzen worden uitbetaald in Café Solsleutel vanaf 00.30u . Er kan gespeeld worden tot 23u

Op maandag 27 augustus volgt het tweede gedeelte van de spelen. De eerste proeven zijn watertrappen en schoenen zoeken. Dat gebeurt vanaf 15 u in café Solsleutel . Anderhalf uur later is er Siamese tweeling en stoklopen in café Tablo. Om 18u volgt in café Gildenhis kegelspel. Het slot is het Volksspelen nagerecht. Dat start om 19.30u voor het Gildenhuis. Daar worden snoepjes te grabbel gegooid. De snoepjes met een nummer leveren dan nog een extra prijs op.

Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio