Vader van Meghan Markle geeft het op: “Ik verwacht niet dat ik haar nog zie”

Thomas Markle, de 74-jarige vader van Meghan Markle, heeft in een nieuw interview met The Sun gezegd dat hij zijn dochter wellicht nooit meer zal zien of spreken. “En dat is oké”, vindt de man.

vwh

Thomas Markle, die zich de laatste maanden allesbehalve populair heeft gemaakt bij de koninklijke familie, heeft zijn dochter naar eigen zeggen niet meer gesproken sinds de dag na haar huwelijk met de Britse prins Harry. Hij gelooft dat “de deur op slot is gegaan en de ramen en gordijnen dicht zijn getrokken tussen hem en de royals” sinds zijn reeks controversiële interviews.

“Ik heb mezelf voorgoed buitengesloten”, zegt hij nog. De man lijkt er vrede mee te nemen en wenst zijn Meghan nog alle geluk van de wereld toe. “Ik heb alleen maar de dingen gezegd die ik wilde zeggen. Nu wil ik ergens op vakantie gaan en rust proberen te vinden.” Ergens koestert hij toch nog een piepklein beetje hoop dat Meghan ooit toenadering zal zoeken en hij een mooie vader-dochterrelatie kan uitbouwen. “Met verjaardags- en kerstkaartjes en leuke momenten tijdens de feestdagen. Maar ze is verder weg dan ze ooit was.”

Vader Markle vertelt dit amper één dag nadat hij zich nog eens liet opmerken in die andere Britse tabloid The Daily Mail. Daarin onthulde hij details over twee telefoongesprekken met prins Harry over een geënsceneerde fotoreeks, waarop te zien was hoe hij zich voorbereidde op het huwelijk van zijn dochter. Tijdens het laatste gesprek lag de vader van Meghan Markle in het ziekenhuis te herstellen van een hartaanval.

Aanvallende halfzus

Thomas Markle mag zich dan wel bij de situatie hebben neergelegd, Samantha Markle, de halfzus van Meghan, doet dat niet. In een reeks bittere (afgeschermde) tweets schreef ze maandag dat "haar huwelijk met prins Harry niet zal blijven duren." Volgens het familielid is hij gewoon de volgende 'dierbare' die uit het leven van Meghan zal verdwijnen. Verder laat ze nog weten de kant van hun vader te kiezen. In haar ogen is Meghan "verwerpelijk en nep".

NIET TE MISSEN