© AP

Thomas Pieters maakt flinke sprong op wereldgolfranglijst

Dankzij een gedeelde zesde plaats op het US PGA Championship heeft Thomas Pieters terug een flinke stap voorwaarts gezet op de wereldgolfranglijst. Het leverde de 26-jarige Antwerpenaar dertien plaatsen winst op en een plaats in de top 60 van de wereld.

Pieters, die aan zijn seizoen begon op de 36e plaats, pakte meteen een vijfde plaats op het Abu Dhabi Championship, maar na een aantal mindere resultaten ging het bergaf. Na een zesde plaats in de Scottish Open en zijn zesde plaats op het PGA Championship is de weg voorwaarts terug ingezet.

Tiger Woods is ongetwijfeld één van de winnaars van de week. Na een pak blessureleed blijft de ondertussen 42-jarige Amerikaan stevig aan zijn comeback werken. Met een tweede plaats tijdens het PGA Championship lijkt een eerste overwinning sinds 2013 nabij. De 14-voudige Major-winnaar, die het vorige seizoen afsloot op plaats 668 plaats, staat nu 26e.

Brooks Koepka, die met het PGA Championship aan zijn derde major-overwinning toe is, blijft bevestigen. De 28-jarige, die zijn eerste successen behaalde op de Challenge en European Tour, is ondertussen opgeklommen naar de tweede plaats op de wereldgolfranglijst en dit op een zucht van zijn landgenoot Dustin Johnson, ‘s wereld nummer 1.

Meer sportnieuws