© AFP

Hoogste ranking ooit voor Elise Mertens en Alison Van Uytvanck

Elise Mertens klimt in de maandag verschenen WTA-ranking van de vijftiende naar de veertiende plaats. Dat is de hoogste notering tot dusver voor de 22-jarige Limburgse.

De Roemeense Simona Halep blijft de stand aanvoeren. Ook in de rest van de top 3 geen wijzigingen. De Deense Caroline Wozniacki volgt als tweede, voor de Amerikaanse Sloane Stephens. De Duitse Angelique Kerber is vierde, de Française Caroline Garcia (+1) vijfde.

Alison Van Uytvanck is na Mertens de hoogst geklasseerde Belgische op de 37e plaats. Zij maakt vier plekken winst en stond nooit hoger. Kirsten Flipkens moet een stek achteruit naar nummer 48, Yanina Wickmayer twee naar 96. Ysaline Bonaventure stijgt één plaats naar positie 125. Maryna Zanevska (-3 naar 161), Kimberley Zimmermann (-2 naar 299) en Marie Benoit (-2 naar 308) moeten enkele plekken inleveren.

Goffin blijft elfde

David Goffin blijft op de maandag verschenen ATP-ranking elfde. Aan kop van de stand staat nog steeds Rafael Nadal. De 32-jarige Spanjaard schreef zondag nog het ATP-toernooi van Toronto op zijn naam.

De Zwitser Roger Federer behoudt zijn tweede plaats, de Argentijn Juan Martín del Potro stijgt een plek naar drie. Alexander Zverev doet dan weer de omgekeerde beweging en zakt van drie naar vier. De Bulgaar Grigor Dimitrov blijft status quo als vijfde.

Ruben Bemelmans is na Goffin de hoogst geklasseerde tennis-Belg, met zijn 130e plaats. Daarmee doet de Limburger precies even goed als de vorige ranking. Arthur De Greef moet twee plekken inleveren en is 249e, Kimmer Coppejans maakt dan weer een sprong van veertien plaatsen om 283e te worden. Steve Darcis, die al maanden aan de kant staat met een elleboogblessure, blijft 295e.

Meer sportnieuws