© BELGA

Scheldekaaien deels afgesloten voor verkeer door aankomst BinckBank Tour

Wielerfans mogen zich opmaken voor de BinckBank Tour waarvan woensdag de derde rit aankomt in Antwerpen. Omdat ook de Rubensmarkt plaatsvindt in de binnenstad, zal een groot deel van de Scheldekaaien afgesloten zijn voor verkeer.

bap

De zevendaagse wielerwedstrijd, die dit jaar plaatsvindt van 13 tot en met 19 augustus, doorkruist elke editie België en Nederland. De World Tour-wedstrijd zal een 161-koppig peloton tonen met onder meer kleppers zoals Europees Kampioen tijdrijden Victor Campenaerts, Greg Van Avermaet, Niki Terpstra en Michael Matthews.

De derde rit brengt het wielerpeloton woensdag naar Antwerpen voor de aankomst van de derde rit. De start is voorzien in Aalter en na een 175 kilometer lange tocht door het Meetjes- en Waasland komen de wielrenners via Wilrijk de stad binnen, waar nog twee lokale rondes worden gereden. De finish ligt net zoals vorig jaar op de Singel ter hoogte van Pidpa. In de editie van 2017 ging Oliver Naesen met de overwinning aan de haal.

Straten afgesloten

De aankomst zal verder worden aangekleed met een fanzone op de parking van de Desguinlei die vanaf 15 uur zijn deuren opent. Fans kunnen hier het peloton driemaal voorbij zien rijden, er wordt ook een groot televisiescherm en animatie voorzien. De eerste passage aan de aankomstzone is voorzien voor 15.30 uur. De aankomst wordt verwacht rond 16.30 uur. De aankomstzone sluit om 18 uur.

Schepen voor Sport Ludo Van Campenhout (N-VA) kijkt alvast uit naar het evenement. “Antwerpen is zot van de koers! Het hele jaar door kan de fietsminnende Antwerpenaar zijn hart ophalen op tal van fietsevenementen: van de vele gezellige retrokoersen voor het hele gezin, die almaar populairder worden, over de betere kermiskoersen tot een topveldrit met de Scheldecross. Of denk maar aan de start van Vlaanderens Mooiste in april met de Ronde van Vlaanderen: bij ons in de Scheldestad vinden ze allemaal een plaats.”

Een aantal straten zullen door de wielerwedstrijd worden afgesloten. De stad werkt ook een mobiliteitsplan uit. Er wordt supporters aangeraden om met de fiets of het openbaar vervoer te komen. Omdat de Rubensmarkt naar jaarlijkse gewoonte op Moederdag plaatsvindt, zal een deel van de Scheldekaaien worden afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Automobilisten kunnen zich op een park and ride parkeren. Meer specifieke mobiliteitsinfo is te vinden op de website van Slim naar Antwerpen.

Meer info over de BinckBank Tour: http://www.sport.be/binckbanktour/2018/nl/

MEER OVER Sport

Tips om te Doen!