© Dairy Farmers of Wisconsin

Zeg niet zomaar kaasplankje tegen dit wereldrecord van twee ton

De grootste kaasplank ter wereld, daarvoor moet je in de Amerikaanse staat Wisconsin zijn. Ze presenteerden er namelijk een exemplaar van tien meter lang met daarop meer dan 2.000 kilogram aan diverse kaassoorten. Goed voor een plaatsje in het Guinness World Records-boek.

flb

Ben jij zo'n kaasliefhebber die al watertandend uitkijkt naar de volgende gelegenheid dat er een kaasplank op tafel verschijnt? Wacht dan maar tot je dit exemplaar uit Madison, Wisconsin onder ogen krijgt. De Dairy Farmers of Wisconsin stelden er namelijk een exemplaar voor met daarop 147 soorten kaas. De plank zelf was 10 meter lang en 2 meter breed. Alles samen goed voor exact 2.012 kilo kaas. En ook goed voor een notering in de volgende Guinness World Records.

Ze steken daarmee het Nederlandse Leerdam de loef af. Die hadden in 2015 nog een kaasplank samengesteld met daarop 1.531 kilo kaas. In de VS deden ze daar dus nog eens 481 kilo bovenop. Dat Wisconsin met dat record uitpakt, hoeft trouwens niet te verbazen. De staat is op zijn eentje verantwoordelijk voor 48 procent van de Amerikaanse productie van verfijnde kaassoorten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

NIET TE MISSEN