Het moment waarop steiger instort en honderden festivalgangers gewond raken

Tijdens het festival O Marisquiño in de Spaanse stad Vigo, in het noordwesten van het land, is zondag kort voor middernacht een veertig meter lange houten steiger ingestort. Honderden mensen vielen in het water. Volgens de lokale overheid zijn er meer dan 300 gewonden. De politie heeft geen weet van dodelijke slachtoffers.

De rapper Rels B uit Mallorca was net begonnen aan zijn optreden, het laatste concert van het festival, toen de constructie waarop honderden toeschouwers stonden, het begaf. Er vielen minstens vijf zwaargewonden, maar niemand zou in levensgevaar verkeren.

© AFP

Volgens de Galicische minister van Volksgezondheid Jesús Vázquez Almuiña zijn er ongeveer 310 gewonden. Lokale media spreken van 212 of 213 gewonden. Heel wat slachtoffers zijn tieners.

Het is nog onduidelijk waarom de steiger het begaf, maar mogelijk was hij niet voorzien op het gewicht van zo’n grote massa. De voorzitter van de lokale haven wijst naar de betonnen steunpilaren als mogelijke oorzaak van de instorting.

Warmtecamera’s

De brandweer doorzocht de plaats van het ongeluk met warmtecamera’s, op zoek naar mogelijke slachtoffers die onder de constructie lagen, maar die vrees bleek ongegrond.

O Marisquiño is een festival voor muziek en extreme sporten dat een jong publiek trekt. Het hoogtepunt is een spectaculaire afdaling met de mountainbike langs de smalle steegjes en trappen van de stad.

© AP

© AFP

© AP

© EFE

© EPA-EFE

© EPA-EFE

© EPA-EFE

Nu in het nieuws