Code geel en noodnummer geactiveerd, maar gespecialiseerde website vindt maatregelen overdreven

Bij Noodweer Benelux begrijpen ze niet dat de overheid alle registers weer opentrekt voor het onweer dat we maandag mogelijk over ons heen krijgen. Er is code geel en het noodnummer 1722 is geactiveerd, maar volgens de in noodweer gespecialiseerde website is dat allemaal overdreven.

gjs

Volgens het KMI wordt maandag een uitzonderlijk slechte dag in de prachtige zomer die we tot dusver gekregen hebben. Heel de dag, tot laat ’s avonds, is er kans op donder, bliksem en hagel. Daarom geldt code geel en wordt het noodnummer 1722 geactiveerd, waar mensen naar kunnen bellen bij niet-dringende schadegevallen.

Veel begrip voor die beslissing van de overheid heeft Noodweer Benelux, de weersite gespecialiseerd in onweer, niet. “Frappant dat een noodnummer wordt geactiveerd voor maandag 13 augustus voor enkele pittige buien met een lokale donderklap”, post het op Twitter. “Voorlopig houden wij het bij Noodweer Benelux op een dipje in deze zomer van 2018.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Nu in het nieuws