© Mercedes F1 team

Niki Lauda's gezondheidstoestand blijft vragen oproepen

De berichtgeving over de gezondheidstoestand van drievoudig F1-kampioen Niki Lauda blijft voor verwarring zorgen.Het ene moment leek de toestand van Lauda erg goed, om vervolgens even later een heel stuk te verslechteren. Momenteel zou Lauda echter opnieuw stabiel zijn.

Na de zorgwekkende berichten over de gezondheidstoestand van Niki Lauda begin vorige week, waarbij hij even in levensgevaar verkeerde, kwamen er midden vorige week vanuit het Weense ziekenhuis waar de drievoudig F1-kampioen een longtransplantatie onderging positieve berichten.

Enkele dagen later, kwamen er echter opnieuw zorgwekkende berichten over de toestand van Niki Lauda. Donderdag en vrijdag zou de toestand van Lauda verslechterd zijn.

"Daar waar begin deze week de boodschap nog was dat alle organen goed functioneerden, is er momenteel een probleem met een nier. Lauda hangt aan de nierdialyse," zo berichtte 'OE 24'.

Het lichaam van Niki Lauda zou daarnaast de long die getransplanteerd werd ook nog steeds niet aanvaard hebben.

"Het risico op afstotingsverschijnselen is het eerste jaar het grootst," werd Dr. Peter Jaksch door 'OE 24' geciteerd.

Vandaag klonk het dan weer een stuk positiever. Volgens 'OE 24' zou de toestand van Niki Lauda ondertussen opnieuw verbeterd zijn en zou hij van de nierdialyse gehaald zijn. Lauda zou zelfs al opnieuw kunnen spreken hebben.

Lauda zou nog steeds op de afdeling intensieve zorgen liggen maar zou echter wel met fysiotherapie en ademhalingsoefeningen begonnen zijn.

Meer F1-nieuws op F1journaal.be:

Meer sportnieuws