© Jack & Jones

Met deze hacks blijven je overhemden langer mooi

Het onmisbare kledingstuk waar elke man mee staat? Een klassiek overhemd. Van wassen tot strijken, met deze hacks blijven je overhemden langer mooi!

cityfashion

Je overhemd wassen doe je zo

Je nieuwe hemd voor de eerste keer wassen? Leg je exemplaar eerst een kwartier in koud water. Op die manier kan de stof van je hemd wennen aan koude temperaturen en zet de kleur zich vast. Trek vervolgens je overhemd binnenstebuiten, selecteer een laag toerental op je wasmachine en was op maximaal 30 graden om beschadiging te voorkomen.

Drogen en strijken

Aangetast katoen, vervaagde kleuren en een verkeerde pasvorm: de droogkast is de ergste vijand van je overhemd! Laat je hemd daarom altijd aan de buitenlucht drogen, maar zorg er wel voor dat het niet in de directe zon hangt (zonlicht maakt gele vlekken). Je hemd strijken gaat het makkelijkst wanneer het nog een beetje vochtig is én zo blijft je hemd steviger. Gebruik een lage temperatuur en hang je hemd direct op na het strijken om verlies van vorm te vermijden!

Eerste hulp bij zweetvlekken

Stressvolle werkdagen, lange files of dito meetings. Zweetvlekken los je het makkelijkst op door 1/3 witte azijn met 2/3 water te mengen en je hemd hier 30 minuten in te laten weken. Uitspoelen en klaar!

Zo blijft je hemd een hele dag in je broek zitten

© Jack & Jones

Een mooi hemd blijft een essential voor een stijlvolle look. Toch kan het gebeuren dat je hemd doorheen de dag omhoog kruipt, wat al snel “slonzig” overkomt. Met deze tips blijft je hemd een hele dag in je broek zitten!

Kies (en pas!) het juiste hemd

Een hemd dat voor de helft uit je broek hangt is allesbehalve ‘put together’. Kies daarom een hemd dat zo goed mogelijk aansluit op je taille. Een ‘slimfit’ blijft beter zitten dan een recht model. Zorg ervoor dat je hemd ook zeker lang genoeg is. Een 7-tal cm, gerekend vanaf je broeksriem, is ideaal.

Het is misschien niet je sterkste kant, maar probeer toch zoveel mogelijk verschillende hemden te passen. Ga passen met een geklede broek, dan weet je meteen of het hemd geschikt is voor deze look. Hanteer de juiste volgorde: trek eerst je overhemd aan, dan pas je broek.

Vouwen voor beginnersZit je hemd wat los aan je taille? Probeer dan de military tuck (al klinkt dit veel moeilijker dan het eigenlijk is). Je creëert een diagonale vouw waarbij je de zijnaden aan beide kanten kan “oprollen”. De twee flappen van je hemd trek je naar achter die je vervolgens in je broek kan stoppen.Geen zin in het betere vouwwerk? Bretellen zijn je redder in nood. In plaats van ze aan je broek vast te maken, maak je ze lang genoeg en bevestig je ze aan, jawel, je sokken en de onderkant van je hemd. Nooit meer last van een overhemd dat uit je broek komt! Tip: Stop nooit, maar dan ook nooit, je hemd in je boxershort. Ondergoed durft wel eens omhoog kruipen… .Weg stijlvolle outfit.