WK roeien junioren - Belg pakt brons nadat tegenstander kapseist

WK roeien junioren - Belg pakt brons nadat tegenstander kapseist

Print

Tristan Vandenbussche (Brugse TR) heeft op het WK roeien voor junioren in het Tsjechische Racice het brons behaald in de skiff.

Vandenbussche ging van in de eerste meters van de A-finale vrij zijn kans. Hij nestelde zich in het zog van de top drie. In de tweede wedstrijdhelft maakte de Duitser Moritz Wolf een enorme mishaal en kapseisde. Onze langenoot rook het brons en roeide meteen weg van zijn dichtste achtervolgers. Op 500m van het einde was zijn bronzen medaille een feit, want toen al volgde de Italiaan op meer dan vier seconden.

De Amerikaan Clark Dean won de finale en verlengde zijn titel. De Australiër Cormac Kennedy-Leverett finishte tweede op 3,5 seconden en een dolgelukkige Tristan Vandenbussche overschreed de eindmeet twee lengtes na de kersverse wereldkampioen. De Bruggeling is pas zeventien en mag in tegenstelling tot de andere medaillewinnaars volgend seizoen opnieuw aan dit junioren WK deelnemen.

Uitslag A-finale skiff: 1. Clark Dean (VSt)7:01.37 2. Cormac Kennedy-Leverett (Aus) 7:05.00 3. Tristan Vandenbussche (Bel) 7:07.51 4. Ivan Brynza (WRu) 7:10.31 5. Gennaro Di Mauro (Ita)7:10.39

Meer sportnieuws