© rr

Stijn Siemons (20) pakt rode trui in Ronde van Namen

Stijn Siemons (20) uit Zandhoven heeft in de Ronde van Namen de rode trui gepakt als winnaar van de tussenspurten. Knap voor de ex-mountainbiker, die nog maar zijn tweede seizoen bezig is op de weg.

Er zit tegenwoordig precies iets in het Zandhovens leidingwater dat voor een sterke lichting jonge wielrenners zorgt. Robby Mertens, Siebe Wuyts, Xandres Vervloesem: het zijn allemaal jongeren die een stukje kunnen trappen. Nu komt daar ook nog Stijn Siemons (20) van het team Van Eyck Sport bij. Hij won in extreme temperatuur het tussenspurtklassement in de Ronde van Namen.

“Dat is geen kermiskoersniveau meer”, zegt fiere vader Marc Siemons. “Er rijden zowel continentale als gewone ploegen in mee. Buiten de UCI ProTour-circuit , is het een van de grotere rondes in ons land.”

Stijn reed tot zijn negentiende mountainbikewedstrijden en maakte pas vorig jaar de overstap naar het wegwielrennen, omdat daar toekomstgericht meer muziek in zit.

“Die rode trui is eigenlijk het gevolg van een grap met een teamgenoot. Stijn won het eerste spurtje, en omdat het zo goed liep is hij aan de rest ook blijven meedoen.”

Of Stijn dan een toekomstige spurtbom is?

“Hij rijdt nu bij de beloften als elite zonder contract en is nog wat zoekende door zijn cross-country-verleden. Dit is nog maar zijn tweede seizoen op de weg. Die rode trui is in elk geval een opsteker. Dat hij hem gepakt heeft, dankt Stijn ook aan de steun van de rest van zijn ploegmaten.”Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio