© Isopix

Mails lezen na de werkuren kan je gezondheid en je relatie schaden

Wie na de werkuren frequent zijn mails naleest, schaadt daarmee mogelijk zijn persoonlijke mentale gezondheid en die van zijn partner. Ook de relatie zelf kan hieronder komen te lijden. Dat heeft een onderzoek van de Amerikaanse Academy of Management uitgewezen.

VVA

Na de werkuren je mails nalezen bezorgt je misschien een streepje voor bij je chef, maar het doet jezelf en je partner zeker geen goed. Volgens een nieuwe studie van de Amerikaanse non-profitorganisatie Academy of Management kan dit een negatieve invloed uitoefenen op de mentale gezondheid en de relatie van werknemers en hun partners.

De onderzoekers ondervroegen hiervoor 142 personen met een voltijdse job en hun partners over hun mailgebruik, hun gezondheid en hun tevredenheid over hun relatie. Daaruit bleek dat werknemers die zich verplicht voelden om ook na de werkuren mails te behandelen, meer last hadden van stress en mentaal niet zo goed in hun vel zaten.

Dit effect werd overigens niet enkel opgemerkt bij de werknemers zelf, ook hun respectievelijke partners scoorden lager op vlak van mentaal welzijn, algemeen gezondheid en tevredenheid over hun relatie.

NIET TE MISSEN