Droom je van kattenopvang met 55 poezen op een idyllisch Grieks eiland? Hier word je er zelfs voor betaald

Het klinkt als een droomjob voor kattenliefhebbers: een hotel runnen voor 55 katten op een idyllisch Grieks eiland. Toch is dat exact de inhoud van een vacature, uitgeschreven door Joan Rachlitz Bowell. Zij zoekt een nieuwe hoteluitbater voor haar ‘Gods Little People’-kattenopvang.

Al acht jaar is Joan de grootste kattenvriend, die je je kan voorstellen. De Deense verhuisde naar Griekenland, waar ze de ene ondervoede kat na de andere tegenkwam. Gedumpt, mishandeld, verstoten: ze wilde hen al snel helpen. Daarom besloot ze om een kattenopvang te starten op het eiland Syros, waar er altijd plaats is voor eenzame katjes.

Maar in 2019 wil Joan de leiding van haar kattenhotel aan iemand anders doorgeven. “Je moet het zien zitten om 55 katten onder je hoede te nemen. Eten geven behoort tot je dagtaak, maar onze bewoners hebben ook veel liefde en aandacht nodig”, klinkt het in de vacature. Het voedsel en de medische zorg voor de katten hoeft de nieuwe werknemer niet te betalen, want daar zorgen enkele sponsors al voor. Al is een rijbewijs noodzakelijk, want de dierenarts is een stuk verderop. Een andere vereiste is kennis van kattenpsychologie. Joan vat het als volgt samen: “Ik ben op zoek naar een kattenfluisteraar die verantwoordelijk is, betrouwbaar, eerlijk en - bovenal - naar iemand met een hart van goud.’’

Klinkt perfect? Dan moet je er natuurlijk wel bij stilstaan dat de job niet altijd rozengeur en maneschijn is. Omdat de katten vaak in een slechte staat to bij Joan komen, zijn ze soms niet meer te redden. “Bij deze baan hoort soms een gebroken hart”, schrijft ze op haar Facebookpagina. “Het gebeurt te vaak dat we zieke katten moeten laten inslapen. Bovendien is het opruimen van uitwerpselen en haarballen niet altijd een pretje.”

Wie dat allemaal ziet zitten, kan solliciteren voor de job. Niet alleen Grieken maken kans, want ook mensen die op een andere locatie wonen, kunnen perfect beginnen. De nieuwe werknemer krijgt immers een klein huisje bij dat van Bowell, met een eigen tuin, uitzicht op de Egeïsche zee én gratis water en elektriciteit.

Nu in het nieuws