Vader van Meghan Markle hing de telefoon op na verhit gesprek met prins Harry

Foto: Isopix

Celebs

Vader van Meghan Markle hing de telefoon op na verhit gesprek met prins Harry

Print
Thomas Markle heeft tijdens een interview met een Britse krant details onthuld over twee telefoongesprekken die hij voerde met prins Harry. De gesprekken in kwestie vonden enkele dagen voor het koninklijk huwelijk plaats, nadat bekend raakte dat hij meegewerkt had aan een geënsceneerde fotoreeks. Volgens de vader van Meghan Markle was de Britse prins 'onbeleefd' en beëindigde hij zelf het laatste gesprek door de verbinding te verbreken.

In een interview met de Britse krant Daily Mail heeft Thomas Markle opnieuw van zich laten horen. Ditmaal onthulde hij details over twee telefoongesprekken met prins Harry over een geënsceneerde fotoreeks, waarop te zien was hoe hij zich voorbereidde op het huwelijk van zijn dochter. Tijdens het laatste gesprek lag de vader van Meghan Markle in het ziekenhuis te herstellen van een hartaanval.

Het eerste gesprek vond drie dagen voor het koninklijk huwelijk plaats. Het Britse hof had toen net het nieuws over de mogelijke publicatie van de paparazzifoto's ontvangen. Prins Harry en Meghan Markle vroegen Thomas Markle of hij al dan niet had meegewerkt aan de reeks, maar naar eigen zeggen ontkende hij dit toen ten stelligste. "Ik liet mijn maten opnemen voor een trui, niet voor het maatpak voor de bruiloft," antwoordde hij.

Toen de foto's enkele dagen later effectief verschenen, belde prins Harry Thomas Markle opnieuw op. Op dat moment herstelde hij in het ziekenhuis van San Diego van een hartaanval. Volgens hem was de Britse prins geagiteerd en vertelde hij hem: "Als je naar me had geluisterd, was dit nooit gebeurd." In eerdere gesprekken had de prins hem immers gewaarschuwd voor de pers. Daarover vertelt Thomas Markle het volgende: "Harry raadde me aan om nooit naar de media te stappen. Hij waarschuwde me dat ze niets van me heel zouden laten en hij had gelijk."

Volgens Thomas Markle liep dat laatste gesprek niet bepaald over rozen. Hij vertelde de prins naar eigen zeggen: "Misschien is het beter voor jullie als ik sterf ... dan kunnen jullie doen alsof jullie triest zijn. Daarna hing ik op." De vader van Meghan Markle geeft wel toe dat de woede van zijn dochter en schoonzoon gerechtvaardigd was, maar dat het 'onbeleefd' was om hem op te bellen terwijl hij in het ziekenhuis verbleef.

Hij voegde er nog aan toe: "Ik ben niet kwaad op prins Harry. Ik ben niet kwaad op Meghan. Ik hou van hen en ik wens hen het allerbeste toe. Maar voor de rest ben ik het zat." Voorlopig reageerde het Britse hof nog niet op dit nieuws.

NIET TE MISSEN