© Sylvain Liekens

Chiro Fientje en Chiro Fonske worden één

De Emblemse Chiro werkte tot nu toe met twee van elkaar gescheiden groepen. Chiro Fientje was er alleen voor meisjes en de jongens levenden zich uit bij Chiro Fonske. Dat archaïsche model is nu definitief voorbijgestreefd en vanaf het nieuwe werkjaar is er alleen nog Chiro Fientje en Fonske.

Sylvain Liekens

Zaterdagavond mochten de ouders van de ongeveer 120 leden de geboorte van de nieuwe groepering meemaken. Hoofdleiders Janne Van de Vel en Lowie De Smet maakten duidelijk waarom de fusie er nu toch gekomen is. “Enerzijds waren we redelijk uniek door die gescheiden werking maar vorig jaar was er al getwijfeld of we zo nog verder zouden doorgaan. Het wordt moeilijker om voldoende leiders te kunnen vinden. Het afgelopen jaar hebben we de knoop doorgehakt. Het wordt natuurlijk aanpassen en vooral de kampen zullen denkwerk vergen want jongens willen wellicht geen armbandjes knutselen en meisjes zien sommige jongensspelletjes dan weer minder zitten. We kunnen zeker rekenen op hulp van de nationale leiding en de reacties die we tot nu toe kregen zijn ook allemaal positief .” zegt Janne.

De ouders die bij aankomst meteen een glaasje bubbels kregen, mochten na de uiteenzetting van Janne en Lowie ook een soort doopsuiker meenemen waarop Fientje en Fonske elkaar een high five geven. Ook de geboortedatum van 11 augustus stond op het zakje.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners