Man stuurt dreigend bericht over Antwerp Pride en wordt opgepakt

De politie van Antwerpen heeft vrijdag een man opgepakt nadat die een verontrustend Twitterbericht had uitgestuurd over de Antwerp Pride. Hij wordt voorgeleid bij de onderzoeksrechter. Bij een huiszoeking werden messen en een boksbeugel aangetroffen.

inke

De verdachte had op 8 augustus op Twitter een dreigende reactie gepost op een Twitterbericht van de Antwerpse politie over de Antwerp Pride. “Enerzijds was de tweet van de verdachte discriminerend, maar anderzijds hield hij een reëel risico op geweld in”, luidt het in een persbericht van de politie. Om ieder risico uit te sluiten, is de Antwerpse politie snel met een onderzoek gestart.

Omdat de man het bericht onder een schuilnaam postte, was doorgedreven onderzoek nodig om de verdachte op te sporen. Vrijdag konden de identiteit en de woonplaats van de verdachte achterhaald worden. Er werd overgegaan tot een huiszoeking.

Huiszoeking

De verdachte werd thuis aangetroffen. De man (21) gaf toe dat hij verantwoordelijk was voor het versturen van het bericht. Bij het doorzoeken van zijn kamer werden nog verschillende bezwarende elementen aangetroffen zoals een vlag met een hakenkruis, een boksbeugel en verboden messen.

De verdachte werd ter plaatse gearresteerd en meegenomen naar het cellencomplex aan de Noorderlaan. Hij verschijnt zondag voor de onderzoeksrechter die zal beslissen over zijn verdere aanhouding.

MEER OVER Antwerp Pride