© EPA-EFE

EK ATLETIEK. Spanje boven op 20km snelwandelen, die werd uitgesteld door gasgeur

De Spanjaarden Alvaro Martin en Maria Perez hebben zaterdag op het EK atletiek in de Duitse hoofdstad Berlijn het goud veroverd op de 20 kilometer snelwandelen. De start werd zaterdagochtend met bijna twee uur verlaat. In de buurt van het parcours werd een gasgeur opgemerkt.

Martin bleef met een tijd van 1:20:42 zijn landgenoot Diego García Carrera (1:20:48) voor. De Wit-Rus Vasiliy Mizinov (1:20:50) vervolledigde het podium. Bij de vrouwen snelwandelde Perez na 1:26:36 over de meet. De Tsjechische Anezka Drahotova (1:27:03) en de Italiaanse Antonella Palmisano (1:27:30) pakten het zilver en het brons.

De wedstrijd van de vrouwen moest normaal om 9u05 starten, maar werd verlaat naar 10u55, hetzelfde aanvangsuur als de mannen. Reden was een gasgeur die in de buurt van het parcours werd opgemerkt.

De brandweer kwam ter plaatse om het parcours te inspecteren en gaf ongeveer een uur na het initiële aanvangsuur groen licht. De vrouwenrace zal nu om 10u55 van start gaan, op hetzelfde tijdstip als die van de mannen. Er nemen, zowel bij de vrouwen als mannen, geen Belgen deel aan het snelwandelen.

© EPA-EFE

© AFP

Meer sportnieuws