© Sven Van Haezendonck

Drie Mechelse hotels bieden speciale arrangementen aan

Culinair talent uit regio brengt Maanrock op smaak

Als je eind deze maand tijdens Maanrock lekker wil eten, is dat geen enkel probleem. De organisatie werkt samen met zeven Smaakmakers uit de Mechelse regio die het publiek laten proeven van culinaire hoogstandjes. Nieuw zijn ook de hotelarrangementen.

Sven Van Haezendonck

Het gratis stadsfestival, al meer dan twintig jaar een vertrouwd recept, is tijdens het weekend van vrijdag 24 tot en met zondag 26 augustus de afsluiter van ‘De Zomer is van Mechelen’. “De voorbije edities hebben we voor de invullingen van onze podia en pleinen heel erg ingezet op Mechelse partners”, zegt Kristof Calvo (Groen), voorzitter van mmMechelen Feest.

Culinair bondscoach

Die lijn trekt Maanrock nu door op culinair vlak. Een externe jury onder leiding van nationaal culinair bondscoach selecteerde zeven Smaakmakers. Op de Botermarkt (De Koer) staat Tømmer met burgers. Jarheads, dat taco’s en hotdogs met net dat ietsje meer serveert, deelt het Cultuurplein (Apart Podium) met Jambalaya. Moeder en dochter bereiden multiculturele zuiderse hapjes.

In de tuin van het Oh! - ondertussen ook de vaste stek van Moes - staan Cisse’s Burgers, Laurence’s Focaceria en Paellafeesten. Voor een lekker dessertje kan je terecht bij L’Oulie in de tuin van Museum Hof van Busleyden (Klassiek Podium).

Blik achter de schermen

Nog een nieuwigheid zijn de hotelarrangementen die Mercure Hotel Vé, Martin’s Patershof en Holiday Inn City Express aanbieden. De prijzen daarvoor variëren van 108 tot 138 euro per nacht. “Door dit arrangement kunnen bezoekers het festival nog intenser beleven. Ze krijgen een unieke blik achter de schermen”, zegt Björn Vandaele van Martin’s Patershof.

www.dezomerisvanmechelen.be

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio