Man kaapt leeg passagiersvliegtuig en stort neer: joyride met fatale afloop

Alle vluchten op de internationale luchthaven van Seattle-Tacoma zijn een tijdlang opgeschort geweest. Een man had er een passagiersvliegtuig gestolen en steeg op. Het toestel werd onderschept door een militair gevechtsvliegtuig en stortte enkele minuten later neer.

svg

In de Amerikaanse Washington is een vliegtuig neergestort nadat een werknemer van een luchtvaartmaatschappij er zonder toelating mee was opgestegen. Dat zeggen de Amerikaanse luchtvaartautoriteiten. Er waren geen passagiers aan boord.Het vliegtuig steeg op vanaf Seattle-Tacoma International Airport en stortte iets later neer in Puget Sound, een zeearm vlakbij de Noord-Amerikaanse stad. "We weten dat er een incident is geweest met een niet-geautoriseerd vertrek van een Horizon Air Q400", tweette Alaska Airlines. Twee militaire vliegtuigen hielden toezicht na het opstijgen, maar kwamen niet tussenbeide.

Geen terreur

De politie sluit uit dat het om een terroristische daad gaat en heeft het over een geïsoleerd incident. "We weten over wie het gaat. Er zijn gaan andere mensen betrokken", aldus de politie op Twitter, zonder meer details te geven over de betrokkene en het toestel.Na de crash werden de normale activiteiten hervat.

Nu in het nieuws